Del

Polarnætter & Nordlys på Svalbard

5 dages Svalbard eventyr. Pris pr. person. Kr. 12.725

Bestil allerede i dag - Begrænset antal pladser

Enkeltværelsestillæg i alt kr. 1.795

Den smukke og klare polarnat med sine mange blå nuancer på nattehimlen, viser Svalbard fra sin bedste side. Der er mørkt døgnet rundt, men det har også sin charme og ved klar himmel er der chance for at se himlens eget lysshow - Aurora Borealis også kalder Nordlyset. Gå på opdagelse i Longyearbyens små butikker, som er et toldfrit område.

Rejseprogram - Se flytider nederst

DAG 1: Fredag 19/1

Flyafgang fra Københavns lufthavn Kastrup med SAS til Longyearbyen (Vi tager forbehold for mellemlandinger samt ændrede afrejse- og ankomsttider). Vi bliver hentet og bragt til og fra Lufthavnen til vores hotel. Køretid ca. 10-12 min. 

Check-in Radisson Blu Polar Hotel inkl. morgenmad, Longyearbyen
Kl. 15:00 mødes vi til en To-retters frokost inkl. kaffe på hotellet.

Longyearbyen i en nøddeskal
Udflugt fra kl. 16:30 - 18:00

En hyggelig sightseeingtur rundt i byen med forskellige stop undervejs. Vi bliver hentet ved hotellet. Sightseeing i bus. Guiden fortæller levende om emner som historie, geologi, flora, fauna. Om Longyearbyen fra kulminernes spæde start til dagens moderne samfund.

DAG 2: Lørdag 20/1

Nordlysaften inkl. middag og drikkevarer
Udflugt fra kl. 19:00 – 22:00

Nordlyset over Svalbard kan ses 24 timer i døgnet i polarnat perioden. Vores Nordlyscamp, Camp Barentz, ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen, langt væk fra all lysforurening, hvor man kan opleve Svalbards storslåede natur og ikke mindst nordlyset. Bussen stopper et stykke udenfor campen, og vi bliver hilst velkommen af vores gode værtskab som følger os det sidste stykket. De bærer gevær for isbjørn-beskyttelse. Inde i varmen serverer værtskabet varm mad, drikkevare, bålkaffe og hjemmebagt kage mens de byder på foredrag og billeder.

DAG 3: Søndag 21/1

Kullgruve 3 (Kulmine besøg)
Udflugt fra kl. 10:00 – 13:00

Tag med på en tur gennem Longyearbyens lange Kulmine historie. Vi besøger en af de største kulminer i fjeldet, også kaldet Gruve 3, og går ca. 200 meter ind i fjeldet. På vej op til minen, som ligger med en smuk udsigt til Adventfjorden, kommer vi forbi det Globale Frølager hvor verdens frø og planter opbevares. Oplev hvordan det var at være minegraver, og hør de autentiske spændende og fascinerende historier. Efter noget tid slukkes alt lys i minen, hvor du oplever hvor mørkt der faktisk kan blive. Her er ingen lyskilde så øjnene vil ikke kunne tilpasse sig mørket. 
Der bliver udleveret kedeldragter, hjelme med lys samt handsker. Der er koldt inde i minen så varmt tøj og gode vandresko anbefales.

DAG 4: Mandag 22/1

Hundeslædetur i Bolterdalen
Udflugt fra kl. 09:00 – 13:00

Vi skal på et spændende eventyr ud til en hundekennel, hvor vi sammen skal hjælp de lokale med at spænde vores hunde foran slæden og er med hele vejen, hvor de igen skal spændes af. Sammen kører vi ud i det mørke og fascinerende landskab på jagt efter nordlys og nyder den kolde polarluft i ansigtet. Du kan selv vælge om du vil være slædeføre eller passagerer, men vi garanterer en fantastisk oplevelse til alle. Der udleveres varme heldragter, handsker og støvler hvis dette ønskes.   

Afskedsmiddag kl. 19:30: Tre-retters middag inkl. kaffe, Restaurant Nansen. Vi mødes endnu engang på Restaurant Nansen til en hyggelig aften, hvor der kan deles oplevelser og billeder.

DAG 5: Tirsdag 23/1

Afgang fra Radisson Blu Polar Hotel til lufthavnen. Køretid ca. 10-12 min. 
Farvel og tak for denne gang. Afgang mod Danmark.

Flytider:

Udrejse 19. januar 2024
Afgang København kl. 07:15
Ankomst Oslo kl. 08:35

Afrejse Oslo kl. 09:25
Ankomst Longyearbyen 12:25 

Hjemrejse 23. januar 2024
Afgang Longyearbyen 14:45
Ankomst Oslo 19:05

Teknisk mellemlanding i Tromsø - der skal ikke skiftes fly

Afrejse Oslo 20:15
Ankomst København 21:30

Denne rejse kan kun bestille telefonisk på 33 12 45 65 eller via mail norsk@norskrejsebureau.dk

Afrejse: 20.01 2023 - 5 dage
PR. PERS. KR. 12.725

Enkeltværelsestillæg i alt kr. 1.795

Vi har begrænset antal pladser til rådighed. Prisen er pr. person i dobbeltværelse. Forbehold for ændring i flytiderne samt flyselskab.